Diensten

Pasconsult


Reageert je paard vaak boos of chagrijnig tijdens het poetsen en of zadelen? Is het paard niet te genieten tijdens de training of staakt het regelmatig? Het kan heel goed zijn dat deze problemen ontstaan doordat het zadel niet past bij je paard.


Een goed passend zadel is ontzettend belangrijk voor het welzijn van je paard. Neem contact op voor een pasconsult en ontdek wat een ander of aangepast zadel voor jou en je paard kan doen!


WAAROM

Een goed passend zadel is ontzettend belangrijk voor het welzijn van het paard en zorgt tevens voor balans en harmonie tussen jou en je paard.


Constateer jij bij jouw paard een of meer van de volgende dingen:


  • Witte haren op de schoft
  • Zwellingen
  • Spieratrofie
  • Wijken bij het opzadelen
  • Zadel- en singelnijd
  • Bijten naar het zadel
  • Verzet tijdens het rijden
  • Kreupelheid en pijn
  • Drukplekken of wondjes


neem dan zeker eens contact op.


Grote kans dat een kleine aanpassing al een wereld van verschil brengt!

WERKWIJZE

Het pasconsult gaat altijd op afspraak zodat ik voldoende tijd voor jou en jouw paard kan inplannen.


Tijdens het eerste contact hebben we eventuele details en reden voor afspraak al doorgenomen. Op lokatie zal ik het paard bekijken, de anamnese afnemen en een rug onderzoek doen door middel van palpatie. Graag zie ik het paard ook even in beweging.

Daarna wordt het (eigen) zadel geïnspecteerd (eventuele zadelfouten en pasvorm) of - indien er een ander zadel nodig is - wordt er gekeken welk zadel zou passen bij paard en ruiter.


Als het eigen zadel is geïnspecteerd en indien nodig aan is gepast, of als we een ander passend zadel voor jou een jouw paard gevonden hebben, zadelen we op.

Graag wil ik zowel in stilstand als beweging beoordelen hoe de maat en ligging van het zadel is. Je wordt dan ook gevraagd om te rijden. Zo kunnen we samen optimaal beoordelen of het plaatje paard, zadel, ruiter klopt!


In overleg worden eventuele kleine aanpassingen direct ter plaatse uitgevoerd.

OFFERTE

Uit het pasconsult komt een advies. Deze leg ik graag gedetaileerd aan je uit.


Ik maak een prijsopgave van de eventuele aanpassingen of het nieuw uitgekozen zadel. Soms kan ik ter plekke al het een en ander oplossen.


Bij grotere aanpassingen of reparaties geef ik je een passende offerte en planning.

In- en verkoop zadels

Ben jij toe aan een nieuw of ander zadel? Ik ben je graag van dienst!


Aan de hand van jouw wensen gaan we samen op zoek naar het juiste zadel voor jullie als combinatie!

Bij Jade Zadelmakerij zijn zowel nieuwe als tweedehands zadels van diverse merken beschikbaar, zodat er genoeg keuze mogelijkheden zijn.


Tevens koopt Jade Zadelmakerij tweedehands zadels in of kun je jouw oude zadel inruilen bij aanschaf van een nieuw zadel.


Regelmatig hebben we zadels van o.a:

Massimo, Euroriding, KN, Empire, Esta, MSFC, Equestor, Ideal, Anatomica, Ikonic, Tekna, Kentaur, Kieffer, Crown, Albion, Rossner, JC, Wintec, Kent & Masters, Connect, etc.

Zadelmakerij en reparatie

Heb je een eigen zadel en is deze toe aan onderhoud of moet er iets aan gerepareerd worden? Ook dan kun je bij Jade Zadelmakerij terecht!


Heeft jouw zadel bijvoorbeeld een compleet nieuwe (wol) vulling nodig of zijn je singelstoten stuk? Scheurtje in de zitting of een stiksel los?


In mijn eigen werkplaats aan huis repareer ik het allemaal en geef ik jouw zadel een tweede leven!
Ook reparaties aan hoofstellen en ander tuig is mogelijk.


Maak een afspraak

Je bent van harte welkom in mijn werkplaats, of ik kom naar jou en je paard toe op locatie. Bel of whatsapp me voor het maken van een afspraak.